sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

35. vrk

Onphan ollut taas varsin vauhdikas viikonloppu. Eilen ajelin aamusta aikaisin Helsinkiin seuraamaan viiden kasvattini luonnetestiä. Perjantaina illasta olin pakannut Superille ruoat mukaan mutta sitten aamulla ajattelin, ettei ole mitään järkeä ottaa tuota mammakoiraa päiväksi autoon. Kun tein lähtöä, tuli Superin ovelle ja katsoi minua anelevasti silmiin suurilla, tummilla ja varmaankin aavistuksen vetisillä silmillään, enkä voinut vastustaa vaan nappasin tytön matkaan. Tottahan toki Super pääsi ulkoilemaan päivän aikana useampaan otteeseen, ja koska autossa matkaaminen on Superille niin rutiininomaista, niin menihän se päivä noinkin. 

Paikan päällä muuten annoin Superille vielä Royal Canin Sporting Life Agility 4100 -pussin jämiä ja nyt kun muita koiria ei ollut matkassa, upposi ruoka yllättävän hitaasti. Illasta annoin taas ihan perussettiä eli yrjölänpuuroa ja kanaa mutta tänään päivästä laitoin testimielessä toiseen kuppiin Pro Plan Senior Sensitive 7+ eli nappulaa, johon Nämppä ja Kiia ovat nyt siirtymässä ja toiseen tätä RC-nappulaa. Pro Planin senioriruoka maistui ensin ja vasta ensimmäisen kupin tyhjennettyään Super siirtyi Royal Caninin ruokakupin ääreen. Me emme saaneetkaan tilamaamme Pro Planin penturuokaa perjantaina, joten sen vuoksi olen joutunut syöttämään tuota RC Sporting Lifen pussin loppuja, mutta selkeästi tämä ei nyt uppoa niin hyvin muutoin varsin ahneelle koiralle. Olen myös huomannut, että Superin silmät ovat alkaneet rähmiä, joten tässä varmaan syy heikolle ruokahalulle. RC on osalle koiria aiheuttanut silmien rähmimistä ja joillekin myös runsasta kakkimista. Toivottavasti penturuoka tulee huomenna, niin ei tarvitse hakea liikkeestä toista pussia tilalle.

Eilen kotiin tultuamme nappasin muun lauman matkaani ja ajoimme Peurunkaan pitkälle lenkille. Jotenkin hauskaa nähdä kuinka PK-seudulla ja Varsinais-Suomessa kevät on todella pitkällä, kun meillä metsässä on vielä lunta niin, ettei paljon jälkeä ajeta.
Lauantai-illan auringon tervehdys
Neljän suora

Tänään otetaankin rennosti. Aamulenkin jälkeen menimme pienempien poikien ja koirien kanssa pihalle vähän siistimään taka- sekä etupihan pensaita. Täytyy myöntää, että hiukka lähti lapasesta. :D Näillä pienillä saksilla käsisahan avustamana lähti pensaista enemmän kuin mitä niihin jäi. Kuinka monta koiraa löydät ensimmäisestä kuvasta?

Kuvassa on kolme koiraa. Löydätkö kaikki kolme? ;)
Super valvoo tärkeänä työn edistymistä

Etupihalla oli jo ihan pakko istua vähäksi aikaa, kun olimme riehuneet pihalla jo melkein kolme tuntia. Istuttuani portaille Super luonnollisesti änkesi syliin, ja niinpä ajattelin, että yritetäänpäs ottaa "tytöistä" selfiet.
Mamma tiukkana tähtäilee oikeaa nappulaa...
Mamma, rakastan sua... (pienoinen väistöliike, nää limapusut eivät ole aina kovin mieleisiä.)
Super ja äippä... ja hetkinen...
...ja tietysti Kiia takapiruna. :D
No sitten Tuomas halusi ottaa kuvan talon tytöistä ja sormestaan.
Ja sokerina pohjalla, Ross oli eilen KV Vaasassa PU2 ja sai taaseen vara-CACIBin. Kylläpä liippaa läheltä CACIB! Jo toistamiseen varsin tasokkaassa kisaseurassa PU2. No, ei se ole kuin ajan kysymys milloin se eka tulee. Olen luvannut Janikalle ottaa Rossin mukaan minun seuraavalle ulkomaan matkalle ulkomaan CACIBin metsästykseen. Kyllä Rossista tulee vielä Kansainvälinen Muotovaliokin eli C.I.B (kaksi CACIBia kahdesta eri maasta ja kahdelta eri tuomarilta + käyttötulos eli joko paimennus- tai pk-tulos) ja miksei myöskin sitten jossain vaiheessa Kansainvälinen Näyttelyvalio eli C.I.E. (neljä CACIBia kolmesta eri maasta kolmelta eri tuomarilta, ei käyttötulosta). Sen lisäksi, että Äksöneiden iskä on myös komea, on se taitava ja nopea. Tänään Ross juoksi itselleen taas jälleen kerran nopean nollatuloksen sijoittuen koko kisassa toiseksi. Janika laitteli tuossa viestiä, että kohta latailee vähän uusia kuvia iskästä Faceen, niin heittelen niistä muutaman tänne blogiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää kuka tahansa ilman rekisteröitymistä, kunhan jätät ne omalla nimellä.