keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Hömpän pömppää

Äksönit ovat nyt maistelleet pariin otteeseen paistinjauhelihaa ja kermaviiliä, ja täytyy todeta, että hyvin maistuu. Armstrong suorastaan makaa keskellä lautasta, eikä Astaakaan tunnu saavan irti siitä, ei edes kun ruoka on jo loppu. Myös muut pennut vaikuttavat todella ahneilta. Pyrskä aivan innosta tärisee, kun saa maistella tätä ihmeellistä mannaa. Pitääpä kuvata teille vaikka huomenna yksi syönti. Leikkasin penneleiltä eilen ensimmäisen kerran kynnet. Operaatio sujui ongelmitta. Tänään muuten huomasin, että osalle on alkanut jo puhjeta kulmahampaat. Kohta meillä on iso lauma karmean terävillä hampailla varustettuja pirajoita...

On kyllä kiva seurata pentujen huimaa kehitystä. Tähänkin porukkaan on näemmä ainakin pari seikkailijaa siunautunut. Musta Pantteri ja hänen kaksoissikonsa nimittäin lähtevät hienosti tutkimaan huonetta, vaikka ikää on alle kolme viikkoa. Osa jo hakeutuu syliini eli kyllä huomaa, että pennut alkavat siirtyä ns. vegetatiivisesta kehitysvaiheesta pikku hiljaa nk. leimautumisvaiheeseen, jota sitten kestääkin sinne 7 viikkoon. Pennuthan ovat 2-3 viikon ikäisinä siirtymäkaudessa, jolloin ympäristö ja ihmiset alkavat vähitellen kiinnostaa. Pyrskäkin tänään ruoan jälkeen kävi viereeni maaten niin, että pää oli jalkojeni päällä.

Jos kelit pysyvät lämpiminä, varmaan rakennamme pentuaitauksen takapihalle jo viikonloppuna. Saatamme siis pyörähtää pihalla viikonloppuna. Jos sataa, niin sitten jätämme ensiulkoilun ensi viikkoon. Tällä kertaa annan ensimmäiseksi matokuuriksi Canexia. Aikaisemmin olen antanut Axiluria mutta annan sitä sitten parin viikon päästä. Canex on kuitenkin helpompi antaa ja varmastikin tehoaa yhtä hyvin kuin Axilur. Olikohan Canexin ja Axilurin ero se, että jälkimmäinen tehosi myös heisimatoon. 

Kävin tänään hakemassa tilaamani Rukan pannat ja hihnat sekä pari uutta lelua. Paketti tuli yllättävän nopeasti mutta parempi aikaisin kuin myöhässä. :) Samalla sain matkaani Mustin ja Mirrin pentupaketit, jotka sisältävät kangaskassin lisäksi Pure Natural -ruokaa, ruokakupin, lelun ja joitain herkkupaloja. Tässä vähän myöhemmin tilaan vielä erikseen ProPlan-ruokaa jokaiselle kotiin vietäväksi. 

Kuvia en ole nyt saanut oikein otetuksi mutta lupaan, että kuvasaastetta on varmastikin jatkossa luvassa. Tässä kuitenkin muutama otos. Kuvista tulikin mieleen, että Äksöneiden kohdalla yksi huomiotaherättävä asia on se, että Äksönit tykkäävät nukkua isossa kasassa. Mielestäni tämä ei liity huoneen lämpötilaan, sillä se on edelleen lähemmäksi 24 astetta. Tykkäisivätkö vain jotenkin olla toistensa lähellä... Jospa se Super-äitikin saisi itselleen kylkeen liimautujan. :) Superista puheen ollen olen alkanut ottaa mammakoiraa aamulenkille sekä vähän lyhyemmille iltalenkeille. Kovasti tuntuu tyttö nauttivan siitä, että pääsee jo vähän enemmän liikkumaan. Super on edelleen erinomaisessa kunnossa mutta katsotaan miten pitkään pystyn pitämään tytön hyvässä kunnossa. Jossain vaiheessahan se sulkasato kuitenkin koittaa. Sille ei tunnu mahtavan mitään. Ruokaa Superilla menee nyt päivittäin alas sellaiset 15 dl. Huima määrä mutta parempi vähän liikaa kuin siten, että pennut imevät emon täysin kuiviin. Jos nyt jotain tästä Superille jää, mitä en oikein usko, niin tiputetaan ne sitten, kun pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa.

Antero on kukkulan kuninkaana


Pupu ja ketturepolainen valmiina leikkeihin

Pantoja löytyy nyt neljää eri väriä - saapa nähdä jääkö meille pinkki vai violetti panta

Mustin ja Mirrin pentupaketti näyttää varsin mukavalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää kuka tahansa ilman rekisteröitymistä, kunhan jätät ne omalla nimellä.