tiistai 5. toukokuuta 2015

Lämpöjä, lämpöjä

Täällä alkaa olla jännät paikat. Kokosin tosiaan viime torstaina pentulaatikon ja viimeiset aluset tuli pestyä vappupäivänä. Meillä on siis kaikki valmista pentujen tuloon. Mittaan nyt lämpöjä "huonoksi todetulla" Muumi-mittarilla - siis sillä samaisella mittarilla, jolla mittasin Hyypereitä odottaessamme kolme vuotta sitten. Tämän mittarin tarina liittyy siihen, että se antaa toisia mittareita alempia lukuja. Toisaalta alin lämpö, jonka sain Superilta kolme vuotta sitten, oli 37,1, minkä vuoksi ajattelin tukeutua edelleen Superin kohdalla tähän Muumi-mittariin. Lämpöjä on helpompi verrata keskenään, kun ne on mitattu samaisella mittarilla.

Ensimmäisen kerran mittasin lämmön sunnuntaina yhdentoista aikaa illasta ja sain lukemaksi 37,7. Eilen aamulla 7:30 oli lukema 0,2 astetta vähemmän. Alkuillasta klo 17:30 lämpö oli 37,3. Tässä kohdin jo soitin serkulleni ja Jassulle, että meillä taidetaan synnyttää aika pian. Myöhään illasta klo 22:30 mittasin vielä kerran lämmön ja nyt se olikin 37,6. Jaahas, Superin lämpö siis sahailee. Ei se kyllä viimeksi sahaillut mutta näemmä sahailee tällä kertaa. Viimeksihän Super kun lähti lämpöään laskemaan, laski se sen kerralla alas. Toki alas päästyään lähti lämpö takaisin nousemaan suhteellisen nopeasti muttei kuitenkaan ihan parissa tunnissa. Ruoka kuitenkin maistui sekä eilen illalla (tosin piimä jäi juomatta) että tänään aamulla (vaikkakin osa jäi syömättä), niin tuskin meillä ihan vielä tänään synnytetään. (Kuuluisat viimeiset sanat...

Tänään aamusta klo 7:00 lämpö oli 37,5. Aamulenkillä huomasin, että housukarvoissa roikkui jotain. Katsottuani tätä jotain lähemmin, huomasin, että takapäästä oli tullut limaa aika reilusti. Vissiin sitten limatulppa irronut. Kysymys kuuluukin, että missä vaiheessa tämän kuuluu irrota. En siis muista huomanneeni aikaisemmin limatulpan irtoamista, enkä siten voi tietää minkälaiselle aikahaarukalle tämä enteilee synnytystä. Ei ku luuria korvaan ja soittoa parille kasvattajaystävälleni. Kuten arvata saattaa, vaihtelua esiintyy tässäkin asiassa. Jotkut nartut ovat synnyttäneet samana päivänä, jotkut taas muutaman päivän sisään. Näillä mennään.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää kuka tahansa ilman rekisteröitymistä, kunhan jätät ne omalla nimellä.