lauantai 6. kesäkuuta 2015

Äksönit 4 vkoa

Tämä viikko on kyllä ollut yhtä äksöniä, ja Äksönitkin kehittyvät huimaa vauhtia. Tänä iltana kun päästin juuri tuossa hetki sitten heidät takapihalle, niin kyllä lähtivät todella hienosti paikkoja tutkimaan. Onneksi minulla on kaksi "nannyä", vaikka näillä kahdella meinaa välillä unohtua työt ja he keskittyvät keskenään leikkimään. Kyse on siis shelttivahvistuksestamme Nastasta ja E-pentueen Sirusta. Siru on nyt meillä juhannukseen asti, joten ei tarvitse ihmetellä, kukas kumma koira välillä kuvissa vilahtaa. 

Olemme saaneet ottaa vastaan vieraita nyt joka päivä torstaista lähtien. Senkin vuoksi blogin päivitys on jäänyt vähän vähemmälle. Tänään sen lisäksi kurvailimme Tuomaksen kanssa ympäri Pohjoista Keski-Suomea ja Pohjois-Savoa, sillä tänään oli Keiteleellä näyttely, johon osallistuimme Nämpän ja Sirun kanssa. Nämppä oli hienosti lähes 12-vuotiaana jälleen kerran rotunsa paras sekä rotunsa paras veteraani. Isossa ryhmäkehässä meidät nostettiin kuuden parhaan joukkoon mutta siihen se taival sitten tyssäsi. Sen sijaan BIS (eli näyttelyn paras) veteraani -kehässä tuli jackpot. Nämppä nimittäin voitti näyttelyn kauneimman veteraanin tittelin. Aivan uskomattoman hieno mummo on Äksöneillä!

On meillä ollut vähän vastoinkäymisiäkin. Huomasin tuossa torstaiaamuna, että Superin toisessa takanisässä on iso haava. Varmaan jokin keppi sitten siihen tökännyt lenkillä, eivätkä pennut ole varmaan tässä asiassa edesauttaneet kynsineen. Nisä punoitti ja oli kuuma eli selkeästi se oli tulehtunut. Haavasta valui maitoa sekä verta. Sain Pirkolta hoito-ohjeet. Nyt putsailen haavaa, ja aloitimme ab-kuurin. Toistaiseksi pentujen vatsat eivät ole tästä menneet sekaisin. Punoitus hävisi mutta en ole useista yrityksistä huolimatta onnistunut peittämään haavaa, minkä vuoksi pennut kerta toisensa jälkeen repivät sen auki. On muuten astetta hankalampi probleema. En nyt oikein tiedä miten edetä tämän asian kanssa...

Punnitsin tänä iltana pennut. Porukan painavin on tällä hetkellä Vanamo, joka painoi 2 190 grammaa ja pienin Manta, joka painoi tänä iltana 1 880 grammaa. Tässäpä vielä painot kootusti pienimmistä isoimpaan:

Manta 1 880 g
Tyyne 1 950 g
Pyry 1 980 g
Asta 2 080 g
Antero 2 080 g
Armstrong 2 120 g
Eino 2 180 g
Vanamo 2 190 g

















Torstaina otimme Mirkun kanssa seisotuskuvia penneleistä. Alusta-arkuuksia ei ollut näkyvissä mutta sen sijaan pennut olivat sen verran hulluna ruoan perään, ettei kuvaamisesta meinannut tulla mitään. On se kumma, kun eivät 3,5-viikkoiset osaa vielä seisoa paikallaan. :P Seisomiskuvat on siis ottanut Mirkku Huhtala.

Antero 26 vrk

Armstrong 26 vrk

Astan vapaa poseeraus

Asta ryhdikkäänä - minä en vain ehtinyt ottamaan kättäni pois kuvasta

Eino oli kyllä sellainen hyrrä, että oksat pois!

Manta röllykkämaha

Pyry Pörriäisen vapaa seisonta

Tyyne kirahvi

Vanamon tyylinäyte
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja voi jättää kuka tahansa ilman rekisteröitymistä, kunhan jätät ne omalla nimellä.